"Danmark Planter Træer" i nye Folkeskove

Mandag d. 16. september 2019

Kære Danmark

Fra Growing Trees Network Foundation en inderlig tak for det flotte resultat af jeres donationer til TV2 og Naturfredningsforeningens indsamlingsshow ”Danmark planter træer”. Danskernes engagement afstedkommer, at indsamlingen kan finansiere plantning af 46 nye Folkeskove i Danmark samt bevaring af rydningstruet skov i Danmark og Uganda – SÅ FLOT! Med godt 914.000 træer der plantes i Danmark har I virkelig løftet i flok! Og ikke bare i Danmark har det betydning. Nu hvor nyheden om showet har bredt sig internationalt, har I med jeres donation også skabt mulighed for at inspirere andre lande til måske at skabe noget lignende.

En speciel stor tak
Prisen på jorden udgør ca. 75% af den samlede anlægsudgift for en Folkeskov, så derfor skal der lyde en stor tak til kirker, vandværker, kommuner og Naturstyrelsen for at I stiller jord til rådighed for etablering af nye Folkeskove via Danmark planter træer.

Folkeskovsindvielser
Vi glæder os til det forestående arbejde med at få Folkeskovene plantet. Vi vil løbende via ”Danmark planter træer’s” hjemmeside her, vores facebookside samt vores nyhedsbrev (tilmelding nedenfor) holde jer informeret om, hvornår de festlige Folkeskovsindvielser er. Vi forventer at kunne offentliggøre datoerne for en stribe af dem omkring 1. oktober. Se her.

Vi takker for jeres flotte bidrag og glæder os over, at vi i fællesskab kan få de nye Folkeskove plantet rundt i Danmark.

De varmeste hilsner
Growing Trees Network Foundation

 

Vi er meget stolte af at være officiel partner i det store indsamlingsshow Danmark Planter Træer på TV2 den 14. september 2019 fra kl. 19:30 - 22:00.

VÆR MED

Alle danskere, foreninger, fonde og virksomheder kan blive en del af ’Danmark planter træer’ ved at give et bidrag.

For hver indsamlede 20 kr. plantes ét træ i nye Folkeskove i Danmark. Derudover går en del af midlerne til bevarelse af rydningstruet skov i Danmark og udlandet. Growing Trees Network Foundation står for at plante træer og etablere nye Folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden opkøber og bevarer eksisterende skov.

Skove er det mest effektive redskab, vi har i dag, til at suge CO2 ud af atmosfæren. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov et vigtigt bidrag til at bekæmpe vores CO2-aftryk.

Nye Folkeskove er ikke bare godt for klimaet. Det giver samtidig renere drikkevand, flere levesteder til vores planter og dyreliv og ikke mindst nye områder til danskernes friluftsliv.

Værdierne bag koncept Folkeskov er, at alle kan bidrage, alle kan være med til at gøre en forskel og alle kan have en god oplevelse. Det handler om at vi sammen skaber mest mulig værdi for mennesker, dyr og natur.

En stor tak
Prisen på jorden udgør ca. 75% af den samlede anlægsudgift for en Folkeskov, så derfor skal der lyde en stor tak til kirker, vandværker, kommuner og Naturstyrelsen for at I stiller jord til rådighed for etablering af nye Folkeskove via Danmark planter træer.

STORT INDSAMLINGSSHOW PÅ TV2

Danmark planter træer er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening. Hensigten er at engagere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet ved at plante en masse træer i nye Folkeskove til gavn for mennesker, natur og dyr.

Det hele kulminerer på TV 2 lørdag den 14. september 2019 kl. 19:30 - 22:00 i et stort indsamlingsshow.

Puk Elgaard og Mikkel Kryger er værter for et show med underholdning, gennemstillinger til hele landet og masser af sammenhold, når vi med hjælp fra danskerne forsøger at nå målet om at kunne plante én million træer.

Se kampagnesitet her: www.danmarkplantertræer.dk

Læs TV2's pressemeddelelse her