Den Internationale tech-virksomhed Salesforce gør Folkeskov i Undløse til virkelighed.

 

Pressemeddelelse d. 29 september:

International tech-virksomhed gør Folkeskov i Undløse til virkelighed

Ny skov på ca. fem hektar i Undløse skal give borgere i Holbæk og lokalområdet flere grønne naturoplevelser og bremse global opvarmning. Bag projektet med plantning af de mange træer står teknologivirksomheden Salesforce i samarbejde med Holbæk Kommune og NGO’en Growing Trees Network.

Til næste forår bliver der en helt del grønnere i Undløse syd for Holbæk, når plantningen af op mod 20.000 træer svarende til fem hektar ny skov går i gang. Den nye Folkeskov vil være et helt nyt bynært skovområde med gang- og løbestier og naturoplevelser for beboerne i lokalområdet i Holbæk, Undløse og omegn. Samtidig skal de mange nye træer bidrage til bekæmpelsen af den globale opvarmning ved at opsuge CO2-udledning og omdanne den til ren ilt.

Bag initiativet står en af verdens største amerikanske teknologivirksomheder Salesforce i samarbejde med Holbæk Kommune og NGO’en Growing Trees Network. Finansieringen er sikret gennem sponsorater fra Salesforce og virksomhedens forretningspartnere.

”Hos Salesforce mener vi, at virksomheder har en unik mulighed for at skabe positive forandringer i samfundet, og at vi alle har et ansvar for at gøre verden mere bæredygtig. Derfor glæder det mig, at vi sammen med vores partnere nu kan tage initiativ til skabelsen af en helt ny Folkeskov i Holbæk, hvor vi ved at plante flere træer både skaber et nyt rekreativt område for borgerne, bekæmper den globale opvarmning, beskytter vores grundvand og støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling” siger Jacques Soelberg, adm. direktør for Salesforce Danmark.

Den endelige udformning og ønskede anvendelse af Folkeskoven bliver til i et samarbejde mellem de lokale borgere, kommunen og Salesforce som sponsor.

En del af en større sammenhæng
Etableringen af den nye Folkeskov sker som en del af World Economic Forums initiativ ’1 trillion trees’, der har et mål om at bevare, genoprette og plante en billion (tusind milliarder) træer inden udgangen af dette årti. Salesforce har dedikeret sig til at bidrage med hele 100 millioner af træerne til det globale projekt, hvoraf cirka 20.000 af træerne altså kommer til at blive plantet i Holbæk. Det glæder borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S):

”Uret tikker, når det handler om klimaforandringer. Derfor er vi i kommunen glade, når virksomheder og organisationer støtter op om klimaindsatsen og viser konkret handling ved lancere tiltag som dette. Udover at vi får mange tusind nye træer og dermed et nyt grønt naturområde for borgerne i Holbæk, vil skoven også medvirke til at skabe renere luft til glæde for alle borgere i kommunen,” siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Hos Growing Trees Network glæder CEO Kim Nielsen sig over den kommende Folkeskov:

”At Salesforce planter en hel Folkeskov er en dejlig tendens vi ser lige nu. Flere og flere virksomheder træder virkelig i karakter og gør noget aktivt for at mindske deres klimapåvirkning. Vi er både glade og stolte over at kunne være med til at gøre dette muligt.”

Den nye Folkeskov kommer til at ligge ved landsbyen Undløse, som ligger ca. 20 kilometer syd for Holbæk. Den forventes at blive indviet i foråret 2021.

Fakta: Disse Salesforce-partnere har ydet støtte til plantningen:
 1. 4C
 2. Accenture
 3. Arpedio
 4. Corpital
 5. Conga
 6. Deloitte Digital
 7. DocuSign
 8. Fluido
 9. Isobar
 10. Jedox
 11. Nordlid
 12. North Consulting
Fakta om initiativet One Trillion Trees – 1t.org
 • Salesforce har været sponsor på projektet 1 trillion trees – også kaldet ”1t.org” – siden initiativet blev lanceret på Verdens Økonomiske Forum tidligere i år.
 • Som led i indsatsen har Salesforce udviklet og leveret teknologien til det digitale værktøj ”Digital Tree Tracker”. Det måler på antallet af nye træer, som Salesforce og virksomhedens partnere donerer, og skaber på den måde synlighed om initiativets fremskridt
 • Via ”Digital Tree Tracker” på hjemmesiden www.trees.salesforce.com/ kan man donere træer til skovprojekter verden over.
 • Salesforce har desuden leveret teknologien til platformen Uplink, der forbinder virksomheder, NGO’er, privatpersoner mv. med henblik på at fremme FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.

Pressekontakter

Mark Rossil
Primetime for Salesforce
+45 605451617 / mro@primetime.dk

Ulrika Andersson
Head of PR & Corporate Communications i Salesforce Norden
+46 (0) 729-994 748 / uandersson@salesforce.com

Kim Nielsen
CEO Growing Trees Network
+45 31130103 / kim@growingtrees.dk

OM SALESFORCE
Salesforce er en førende teknologivirksomhed, der hjælper virksomheder med at komme tættere på kunder i en digital tidsalder. Virksomheden blev grundlagt i 1999 og giver virksomheder i alle størrelser mulighed for at høste fordelene ved kraftfulde teknologier som cloud, mobil, social, Internet of Things, kunstig intelligens, stemmeteknologi og blockchain til at få viden om deres kunder. Læs mere om Salesforce (NYSE: CRM) på www.salesforce.com