Sunset Boulevard tager et drastisk skridt og siger helt farvel til legetøj i børnemenuen

 

Pressemeddelelse d. 30. september 2020:

Sunset Boulevard tager et drastisk skridt og siger helt farvel til legetøj i børnemenuen

Fra den 30. september er det endeligt slut med legetøj, når man bestiller en børnemenu hos Sunset Boulevard. Den danske restaurantkæde vinker, som den første af de store fastfood-kæder i Danmark, farvel til traditionen. I stedet vil Sunset Boulevard plante træer i danske folkeskove, som fremtidige generationer får glæde af.

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj på verdensplan. Fælles for legetøjet, der bliver uddelt sammen med børnemenuerne, er, at det sjældent holder særligt længe, og ender i affaldsspanden efter ganske kort tid.

Nu siger den danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard fuldt stop for plastikdimser, papirmøller og andet legetøj på børnemenuen.

”Som en af Danmarks største fastfoodkæder føler vi, at vi har et ansvar for den planet, vi efterlader. Og selvom børnene er glade for legesagerne, er det også for langt størstedelens vedkommende noget helt unødvendigt pap og plastik. Derfor er de sidste stykker legetøj langet over disken i Sunset Boulevard,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

I stedet bidrager Sunset Boulevards gæster fremover til etablering af folkeskove, når de køber en børnemenu i restauranterne.

”Allerede det første år forventer vi at plante 150.000 træer. Det svarer til ca. 65 fodboldbaner folkeskov. Og selv om det ikke er det samme, som at få endnu et stykke legetøj, håber vi, at det kan være med til at gøre en lille forskel for det samfund, vi er en del af. Hvem ved, måske kan vi en dag få inspireret andre aktører i branchen til at følge trop? ” siger Jens Broch.

Sunset Boulevard har siden 2018 arbejdet på at styrke bæredygtighed og mindske restaurantkædens aftryk skridt for skridt. Det har blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne nyder deres måltid i restauranterne.

Afskeden med legetøj på børnemenuen betyder dog ikke, at de mange familier, der hver dag besøger Sunset Boulevard, kommer til at mangle underholdning.

”Vi stopper udleveringen af legetøj i vores børnemenuer, men legen stopper IKKE. På bakkeservietten er der små opgaver og spil, og så har vores gode venner fra Bog & idé lånt os en masse sjove spil, som man kan spille i restauranten igen og igen,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Sunset Boulevard vil dog i forbindelse med lanceringen af det nye koncept løbende vurdere nødvendige forbehold ifm. COVID-19 for brug af spil.

Om Sunset Boulevard Sunset
Boulevard er Danmarks største danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har er der 43 Sunset Boulevard-restauranter spredt udover hele Danmark samt en enkelt på Færøerne.

Læs hvad Sunset Boulevard skriver på deres hjemmeside om initiativet her.

Se den korte casebeskrivelsen her