Vi planter sammen

Vær med til at fremme biodiversiteten i Viborg Kommune

 

Fredag d. 27. oktober vil medarbejdere fra Grundfos, Viborg Kommune, FN17 Business og Business Viborg sammen plante træer, der skal blive til nye skove der fremmer biodiversiteten. Vi vil gerne invitere alle virksomheder i Viborg Kommune til at deltage i dette, og vise hvad vi kan udrette i fællesskab.

Hvad koster det?
De biodiversitets fremmende skove plantes på private lodsejeres jorde i Viborg Kommune. Der plantes 4.000 træer pr. ha. og træerne doneres via Growing Trees Network.

Prisen per træ er: 15,20 DKK + moms.

Virksomheder kan donere det antal træer de ønsker. Nedenfor er eksempler på forskellige pakker, der kan matche jeres ambitionsniveau. I vælger frit antal træer I ønsker at bidrage med.

Antal træer                    Pris + moms
300                                       4.560 DKK
1.000                                  15.200 DKK
2.000                                  30.400 DKK

Ved donation

  • Fremsendes en faktura samt Growing Trees Networks logo, som kan bruges til profilering af virksomhedens grønne tiltag.
  • Udarbejdes et biodiversitetsskovscertifikat med virksomhedens logo på donationen.
  • Tilføjes alle virksomheder oversigten på denne side med link til virksomhedens hjemmeside. Ved donationer af min. 300 træer vil virksomheden også fremgå af vores partnerliste.

Hvordan?
Send en mail med antal træer, der ønskes doneret til projekterne i Viborg Kommune, virksomhedens adresse, CVR nr. og logo til: faktura@growingtrees.dk

Presse om 'Vi planter sammen'-projektet i Viborg Kommune:
Viborg Folkeblad: Medarbejdere i lokale virksomheder skal plante træer
TVmidtvest.dk: Børn planter ny skov for biodiversiteten
Viborg.dk: Børn i Viborg, planter træer i skole tiden
Viborg-folkeblad.dk: Træplantning på skoleskemaet

For spørgsmål kontakt direktør i Growing Trees Network Lars Heiselberg Vang Jensen på tlf. 40 15 35 94

Virksomhed Antal træer
Adibus A/S 100
Boligselskabet Sct. Jørgen 100
Business Viborg 1.000
EnergySolution 100
Engcon 100
Erik Arkitekter A/S 2.000
FN17 Business 100
Grundfos 36.842
Hella Gutmann Group 1.000
HS Byg Viborg A/S 500
J.P. Group A/S 1.000
Juhl Fugt & Indeklima 259
Kristian Pihl Consult 100
Nørgaards Højskole 300
Rafiki ApS 10
Selektro A/S 650
SENIUS Equipment ApS 100
The Tiny Company ApS 10
Verdo Go Green 7.150
Viborg Ingeniørerne 2.000
Viborg Kommune 1.000
Antal træer indtil videre 54.421

Læs mere om fællesprojektet her
Se hvor skovrejsning er ønsket i Viborg Kommune her

Velkomst ved plante eventet d. 27.10.23

Børn planter træer for 'Grønne Sammen'

 

Ulrik Wilbek, Borgmester i Viborg Kommune:

”I Viborg Kommune har det været en meget positiv oplevelse, at virksomheder, private lodsejere, Business Viborg og Viborg Kommune i fællesskab har sikret nye områder med skov i Viborg Kommune. Udover at gavne klimaet har initiativet også bidraget ved at sætte behovet for mere skov og biodiversitet på dagsordenen og skoleskemaet blandt borgerne i Viborg Kommune."

Henrik Hansen, Erhvervsdirektør Business Viborg:

"For Business Viborg har det været en meget positiv oplevelse at gå i partnerskab med Growing Trees Network og Grundfos samt mere end 20 andre lokale virksomheder om træplantningsprojektet i Viborg kommune. Fællesskabet kan noget særligt, og udover at det gør noget godt for biodiversitet og klima, så er der noget sundt og inspirerende i at komme ud og få jord under neglene. At gøre noget godt sammen med både kolleger og medarbejdere fra andre virksomheder.

 

Jeg kan kun opfordre til, at andre igangsætter tilsvarende aktiviteter, så vi udover de foreløbige godt 54.000 træer, vi har plantet i Viborg, måske kan nå 1 mio. på landsplan."

Jesper Richter Rasmussen, Lead Community Engagement Specialist fra Grundfos:

"Vi var +100 der deltog fra Grundfos, og fra hvad jeg kunne se, og på de evalueringer jeg har fået, så var dagen en stor succes. Kolleger fik mulighed for, på en anden måde, sammen at skabe en fortælling der virkelig ræsonnerer. Der er ingen tvivl om, at vi har lyst til at gentage successen og plante endnu flere træer end vi gjorde sidst. Eventet varede 1,5 time, men folk havde virkelig mod på mere!

Håbet om et grønnere Danmark varer ved, og ambitionen om nationale plantedage eller uger er en smuk drøm, der kun kan blive til virkelighed hvis mange flere støtter op om projektet. Det håber jeg I vil – og hvem kan sige nej til at ville hjælpe til et grønnere Danmark?"

 

 

 

 

 

Hvorfor skov?
Skovene vi planter bidrager til:

• Oplagring af CO2 og modvirkning af global opvarmning.
• Sikring af rent drikkevand, når der plantes over grundvandsmagasiner.
• Mere natur og øget biodiversitet.
• Skabelse af nye rekreative områder.

Hvorfor planter vi selv?
At lade sine medarbejdere komme med til dette eller lignende events, er en fremragende måde at skabe sammenhold og positive oplevelser man kan samles omkring. Medarbejderfrivillighed har mange fordele, både for virksomheden og for den enkelte medarbejder, der bl.a. inkluderer øget medarbejdermotivation, øget fastholdelsesrate og reduceret stress niveau. Derudover er deltagelse af mange virksomheder en fantastisk mulighed for at netværke på dagen, give god eksponering til din virksomhed og dine medarbejdere, hvor I kan møde ligesindede virksomheder fra Viborg.