Growing Trees Network Foundation om Ghana

Du kan nu hjælpe med plantning af nye Mad-Folkeskove i Ghana.

Hvordan?

 • Virksomhederne donerer en hel skov/eller en del af skoven med frugt- herbal- og nøddetræer.
 • Privatpersoner donerer via shoppen et antal træer som plantes sammen med andre kunders donerede træer.

Hvad tilbyder Growing Trees Network Foundation i Ghana?
I Ghana hos økonomisk fattige landsbyer tilbyder vi, at DU/I kan hjælpe med donation af mindre madskove via Frugt- , herbal- og nøddetræer der plantes ved de lokale landsbyer.

I Byerne Zorobogu, Alhassan Kura, Kupal Gbeni, Kurawura Kura og Nyogbeni har de allerede som pilotprojekter i 2019 fået plantet hver deres mad Folkeskov. Men nu er vores opsæt klar til at Du/I kan hjælpe flere landsbyer.

Hvorfor planter vi Mad-Folkeskove i Ghana?
Klimaudfordringerne vores verden har, kalder på at få plantet en masse masse nye skove jorden rundt, som kan hjælpe til at opsuge Co2 fra atmosfæren. Vi ser tiltagende ørkendannelse mange steder, og befolkningsgrupper/folkeslag som kan blive drevet på flugt pga. tørke og mangel på mad.

FN’s 17 Verdensmål: Her kan jeres donerede frugt, herbal og nøddetræer plantet i lokale landsbyer i afrika optager CO2 samtidigt med at de hjælper til at bremse den tiltagende ørkendannelse. Når jeres donerede træer har groet i 2-3 år vil de lokalt henover året levere store mængder frugt, nødder og herbal ingredienser som de lokale landsby beboere vil bidrages stort af.

I det nordlige Ghana forlader pt. cirka 60% af de unge mennesker deres landsby og drager mod storbyen, når deres skolegang slutter, fordi mange af dem ikke kan se en fremtid i deres landsby. Her kan jeres donerede træer hjælpe.

Hvordan plantes jeres donerede træer?
I Ghana har Growing Trees Network Foundation ansat lokale Christopher som er den lokale skovrejsningsansvarlige der styrer tilplantninger med sine faste hjælpere, så træerne plantes bedst muligt, beskyttes og de lokale landsbybeboere kan få løbende sparring og opsyn/tilsyn.

I den enkelte landsby hvor træerne plantes, har landsbyen høvding og beboere inden sagt ja til en række vilkår:

 • De hjælper med at klargøre og plante deres nye skov
 • De driver træerne økologisk
 • De står selv for at renholde rundt om træerne og passe træerne bedst muligt.
 • Landsbyen høster selv og beholder høstudbyttet, som deles mellem landsbyens borgere.

I 2019 har vi i samarbejde med Tommerup Heilskov kistefabrik og møbelvirksomheden HolmrisB8 plantet de første 5 mad Folkeskove som pilot projekter. Deres case tekst nedenfor om de Folkeskove de har plantet giver et tydeligt indblik i hvad de nye Folkeskove i Ghana hjælper.

Se video af plantede træer her

HolmrisB8

I HOLMRIS B8 skaber vi rum til mennesker. Og ikke mindst med bæredygtige handlinger og initiativer, som kan glæde både miljø og mennesker på både kort og lang sigt.

I Ghana har HolmrisB8 igangsat at der nu står plantet 8080 stk frugt-, herbal-, og nøddetræer. En gave, der glæder langt ind i fremtiden hos de landsbyer, som med skovene har fået jobs, mulige indtægter og mad på bordet.

I år sørger HOLMRIS B8 for at juleglæden varer langt ind i fremtiden hos de fire landsbyer i Ghana, i Kura området: Alhassan Kura, Kupal Gbeni, Kurawura Kura og Nyogbeni, der netop har fået plantet ”madskove” på hver 2020 træer, ved at HOLMRIS B8 i Danmark giver træerne som en bæredygtig julegave til deres kunder.

CSR-direktør hos HOLMRIS B8, Steffen Max Høgh, forklarer hvorfor:

”For HOLMRIS B8 hænger julegaven godt sammen med resten af vores forretningsstrategi. I produktionen er vores største materialeforbrug træ, og vi arbejder målrettet med, hvordan vi kan balancere forbruget, så vi

påvirker klimaet mindst muligt. Træplantning har derfor især et klimaformål, dernæst vil træerne, nu de er plantet i fattige landsbyområder, også skabe en mere bæredygtig udvikling i området.”

Ved at plante træer i Ghana glæder vi både lokalbefolkningen og miljøet.

Lokalbefolkningen

 • Kan spise høsten fra frugt- og nøddetræerne
 • Skabe indtægter ved at sælge overskydende
 • Får glæde af de nye jobs, skovplantningen skaber i lokalmiljøet

Miljø

 • Træer optager CO2 fra luften og binder det i træet
 • Træer er gode for insekter, fugle og andet dyreliv

Vi glæder os over at kunne give en gave, der rækker langt ind i fremtiden og er til gavn for både miljø og mennesker.

Fynske ligkister giver liv i Ghana

En helt ny skov i Ghana i landsbyen Zorobogu i det nordlige Ghana er finansieret af virksomheden Tommerup Heilskov i Glamsbjerg.

- For hver kiste, vi producerer, planter vi et træ!

Så enkelt er det ifølge direktør Ulrich Hein Boe Nielsen fra Tommerup Heilskov. Firmaet er Totalleverandør til Bedemænd og Danmarks største producent af ligkister, så der er blevet plantet en del træer siden samarbejdsstarten. Foreløbigt er det blevet til 82.972 i Danmark, og nu også 8.888 træer i et pilotprojekt i Ghana.

Virksomhedens salgsdirektør, Flemming Petry, var i  Juli 2019 med i Ghana for at  indvie samt fejre den nye Folkeskov i Zorobogu sammen med Growing Trees Network Global, som udfører den praktiske del af arbejdet. Folkeskoven i Zorobogu blev den første Folkeskov uden for Danmark. Men der er plads til mange flere.

Flemming Petry var rejst med for at besigtige den nye skov og plante de allersidste træer. Hvilket også gav anledning til at give flere interviews til lokale, ghanesiske medier.

Træer i Ghana frem for Danmark
Men hvorfor ikke bare plante endnu flere træer i Danmark? 

”Ved at plante frugt- og nøddetræer i Ghana, hjælper vi de lokale økonomisk fattige landsbybeboere så at de  kan plukke mad fra træerne, samt at træerne kan være med til at standse tiltagende ørkendannelse. Træerne kan støvsuge CO2 fra atmosfæren som er vigtigt, men samtidig også giver lokalbefolkningen den livsvigtig hjælp. I Zorobogu drikker de pt. vand af en sø med beskidt vand, når søen i den tørre sæson tørrer ud, vil de i fremtiden kunne sælge noget af deres frugt til køb af rent drikkevand. Udtaler Flemming Petry.

- Vi besøgte i foråret flere landsbyer og spurgte de lokale, hvilke træer de helst ville have plantet i en fremtidig lokal skov, og de svarede bla.: "mangotræer, cashew, appelsin og citron". Kan Lars Heiselberg Vang Jensen, Formand for Growing Trees Network Global berette.

Og det har de fået takket være den flotte donation af træer fra Tommerup Heilskov kistefabrik, sammen med mahognitræer og flere andre eksotiske sorter. Den nye skov er placeret ved landsbyen Zorobogu nær storbyen Tamale i det nordlige Ghana.

Alle kan gøre en forskel
I Glamsbjerg er direktør Ulrich Hein Boe Nielsen glad for at træerne i Ghana udover hvad de hjælper CO2-regnskabet,  hjælper de lokale landsbybeboeres livsvilkår.