Du kan hjælpe studerendes træprojekter i Uganda

Oprindelige hårdføre træer plantes for klimaet til læring for de studerende og befolkningen i lokalområdet

Pris pr. træ: 16 kr. momsfrit.

Om samarbejdet

I samarbejde med Seniorer uden Grænser gennemfører vi, sammen med deres partner i Uganda, Youth Leading Environmental Change (YLEC) et projekt med etablering af botaniske haver i Soroti Distriktet i det Nordøstlige Uganda - se området i Google Maps her

Der plantes botaniske haver med det, der kaldes oprindelige træsorter eller i daglig tale bedstemor træer, da det kun er de ældre, der kan huske dem. De er blevet fældet og i stedet planter man træsorter i dag, der ikke er så natur tilpassede og hårdføre. Det sker på 25 skoler i distriktet, hvor vi også gennemfører miljøprojekter, der satser på mere bæredygtig energi, træplantning og recycling af affald. De studerende er organiseret i, hvad der kaldes Environmental Clubs, der mødes om eftermiddagen.

Til læring for befolkningen i lokalområdet

Ud over, at der plantes et udvalg af oprindelige træsorter, kommer de botaniske haver også til at være træningscentre, hvor befolkningen kan høre om træerne og deres egenskaber. Det er også planen, at de senere skal kunne købe planter til deres egne landbrug. Og lære om vigtigheden af træplantning i forbindelse med tilpasning til de ændrede klimaforhold.

Billederne nedenfor er fra Katine Secondary School, der har i alt 1.000 elever af begge køn. Skolen har 5 ha jord og har stillet halvdelen til rådighed til projektet. Det er eleverne der står for plantningen og pasning af træerne.

På sigt håber vi, at kunne videreføre projektet til andre skoler i distriktet.